Hoe Neder Snack de bittergarnituurcultuur verandert

Lekker lokaal eten wint steeds meer terrein. Consumenten worden meer en meer bewust van wat ze eten en willen daarom graag weten waar hun producten vandaan komen. Bij lokaal eten is vaak precies bekend waar een product vandaan komt. Dat gaat makkelijker vanwege korte lijntjes tussen de boer en jouw bord. Daarnaast heeft lokaal eten als voordeel dat het een korte afstand heeft afgelegd voordat je het opeet. En dat is natuurlijk een stuk duurzamer.

De trend van lokaal eten zie je op steeds meer gebieden terug. Het voedsel weet zijn weg te vinden vanaf de boer naar jouw bord. En toch blijft het snacksegment achter… Gelukkig weet Neder Snack daar wel raad mee! Neder Snack vindt dat snacken lokaler, smaakvoller en puurder kan. We willen de bittergarnituurcultuur veranderen door horeca, cateraars en hun snackende gasten te overtuigen dat lokaal, smaakvol en puur de beste keus is, ook wanneer het om snacken gaat.

Hoe wij dat doen? Met ons bijzondere snackassortiment! Onze snacks zijn uniek omdat ze van Nederlandse bodem komen, op een ambachtelijke manier worden gemaakt en vol zitten met pure ingrediënten.

Van Nederlandse bodem

De ingrediënten van de snacks komen van Nederlandse bodem. Samen met Hollandse boeren werken wij aan een kwaliteitsvol product. Het voordeel? De ingrediënten zijn kraakvers voordat wij ze tot de lekkerste snacks verwerken. Ook weten we precies waar ze vandaan komen.

Slager Albert van den Heuvel levert het rundvlees voor de bitterballen en kroketten: “Ik kies zelf de runderen uit bij de boeren uit de Bommelerwaard waarmee ik samenwerk. Zo weet ik zeker dat ik het beste vlees bied.” Willem van Tuinderij Doorn verzorgt de buitenbeentjes groenten voor de vegan kroketten in samenwerking met Veluwse kwekers: “De buitenbeentjes groenten zien er minder mooi uit maar smaken net zo goed.” De scharrel kippendij voor de kip krokantjes komt van pluimveehouders uit de Gelderse Vallei. Daar hebben de kippen extra ruimte om te doen wat ze het liefste doen: scharrelen. De mannen van Remeker kaas besteden veel aandacht aan hun product: “We hebben jarenlang gewerkt aan het perfectioneren van onze biologische kaas met natuurkorst. Dat proef je terug in het kaashapje!”

Ambachtelijk

Om ervoor te zorgen dat de verse ingrediënten van Nederlandse bodem de hoofdrol spelen in de snack, brengen wij alles met de hand op smaak. Onze chef-kok Sander werkte mee aan de ontwikkeling van de snacks: “We hebben maanden lang geprobeerd en geproefd in de horecakeuken. Doordat wij in de keuken zoveel aandacht hebben besteed aan de smaken komen nu op grote schaal de mooie ingrediënten nog steeds goed naar voren.”

Puur

Het voordeel van werken met verse ingrediënten die met de hand op smaak worden gebracht? Er zijn weinig andere smaakmakers nodig om deze pure ingrediënten in het zonnetje te zetten. In onze snacks staan de Nederlandse ingrediënten centraal: de scharrel kippendij, buitenbeentjes groenten, biologische Remeker kaas en het rundvlees van eigen bodem.

Het is onze missie om horeca, cateraars en hun snackende gasten te overtuigen dat lokaal, smaakvol en puur de beste keus is, ook wanneer het om snacken gaat. Elk bedrijf, groot of klein, kan snacken een stukje beter maken.

Ook bijdragen aan onze missie? Voeg de snacks toe aan jouw menukaart en overtuig op jouw beurt je gasten. Zo kunnen wij samen de bittergarnituurcultuur veranderen!

Neem contact met ons op

Heb je vragen over onze snacks, de bestelprocedure, betaalmogelijkheden of over een levering? Neem dan contact op middels onderstaande gegevens;